Wie zijn wij

VoorWeinigCovid bestaat uit een groep mensen die elkaar hebben leren kennen via twitter, en die een grote zorg delen betreft de gevolgen die deze pandemie kan hebben voor mensen. We bestaan uit een kleine 40 mensen die meedenken en 6 mensen zijn het meest actief in het beheren van website, sociale media en het ontwikkelen van content.

Er zijn vele aspecten waarmee tijdens een pandemie rekening gehouden moet worden, maar VoorWeinigCovid richt zich vooral op het voorkomen van ziekte en gezondheidsschade. Dit door mensen die zichzelf goed willen kunnen beschermen te voorzien van de informatie die daarvoor nodig is.

We merkten dat veel mensen te weinig weten van de manieren om onszelf en elkaar goed te beschermen en dat de informatie daarover soms niet duidelijk is, niet genoeg wordt benadrukt of zelfs foutief is. Helaas kan dit voor vervelende situaties zorgen bij mensen die graag hun best willen doen. Dat vinden wij niet nodig en zodoende hebben we de handen ineen geslagen.

Extra toelichting:

Niet alle mensen die vrijwillig meewerken aan dit initiatief willen met naam en toenaam bekend gemaakt worden, daarom worden op deze website niet alle namen vermeld, alleen de namen van mensen die hebben meegewerkt aan de interviews. 

Dit heeft grotendeels te maken met persoonlijke veiligheid omdat helaas gebleken is dat het willen bestrijden van dit virus en beschermen van jezelf en je omgeving vreemd genoeg kan leiden tot gevaar in de vorm van agressie en bedreiging.

De mensen die hier aan meewerken doen dit dus niet alleen op vrijwillige basis, maar ook nog eens met het risico daar tot zelfs in de privé sfeer grote gevolgen van te kunnen ondervinden. Dat is wat ons betreft echt een te groot offer, dus we hopen dan ook dat u hier begrip voor kunt opbrengen.

Voor meer informatie over wie wij zijn kunt u contact opnemen via onderstaande contactformulier.

Zou u ons willen ondersteunen?

Iedereen werkt hieraan mee op vrijwillige basis, alleen de filmcrew die interviews opneemt krijgt onkosten vergoed die tot nu toe uitsluitend in de eigen kring bij elkaar zijn gelegd. Ook de kosten voor website en software en dergelijken worden door de initiatiefnemers zelf betaald. We zullen kleinschalig geld blijven inzamelen om 

Draagt u ons initiatief een warm hart toe en wilt u geheel vrijblijvend een financiële bijdrage leveren, dan kunt u middels de doneerknop onderaan de pagina een door u zelf te kiezen bedrag schenken.

Woensdag 25  juli 2021 stonden wij in het Noord Hollands Dagblad. Dat heeft de nodige aandacht gegeven maar daarvan kunnen we nog veel meer gebruiken. Dit zodat we juist ook die mensen kunnen bereiken die niet of weinig op social media zitten. 

Kun en wil je ons helpen ons bereik te vergroten en ook buiten internet meer mensen te bereiken? Ben je bijvoorbeeld Journalist, of Communicatiestrateeg? Of heb je tijd en zin om binnen jouw gemeente contact te leggen met plaatsen waar mensen samen komen, zoals buurthuizen, verenigingen, gebedscentra, moskeeën etc. stuur ons dan hieronder een berichtje, zodat we contact op kunnen nemen om te zien hoe je kunt helpen.

Contactformulier

Doneren

Via iDeal
Via Paypal

Snel delen: