Hoe zet je veilig een mondneusmasker op en af?

In onderstaande video zie je een duidelijk uitleg hoe een mondneusmasker (in dit voorbeeld type FFP3) op de juiste wijze op en af gezet moet worden voor een optimale bescherming van de drager zelf.

Hoe mondneusmaskers helpen tegen corona

In onderstaande video kun je goed zien hoe een mondneusmasker de verspreiding van het coronavirus kan helpen beperken.

De video is van April 2020, dus inmiddels is wetenschappelijk gezien een en ander veranderd, we weten namelijk inmiddels dat aerosolen het meest verantwoordelijk zijn voor besmettingen en dat het aanraken van oppervlakken in mindere maten leidt tot besmettingen. Ook is er inmiddels geen schaarste meer, dus kun je voor de beste bescherming nu prima een FFP2 of FFP3 mondneusmasker dragen.

De video is in het Engels, maar de ondertiteling kan via de instelling “automatisch vertalen” ook in het Nederlands vertaald worden. De vertaling is dan niet perfect, er zitten soms wat vreemde woorden tussen, maar het meeste is goed genoeg te begrijpen.

Welk mondneusmasker beschermt waartegen?

Via onderstaande link komt u op een pagina waar verschillende typen mondneusmaskers stuk voor stuk worden doorgenomen. Ook bevat de pagina een video waarin wordt getoond hoe een chirurgisch mondneusmasker op- en afgezet moet worden.

Voor brildagers is zoals in de video te zien het chirurgische mondneusmasker niet het handigste type mondneusmasker. Een goed strak zittend mondneusmasker met een extra laagje schuim onder de neusbrug voor een extra goede aansluiting helpt het best tegen het beslaan van brilglazen, dit zijn doorgaans de FFP3 mondneusmaskers met de elastieken om het hoofd heen, maar wie goed zoekt kan ook ffp2 met oor-lussen vinden met een extra schuimlaagje onder de neusbrug.

Snel delen: